Rapport fra årets store selvkørende konference Autodrive 2018

Rapport fra årets store selvkørende konference – Autodrive 2018

I Audi Gladsaxes showroom på Turbuinevej afholdt NOHRCON d. 15 marts for andet år i træk konferencen om selvkørende teknologi, Autodrive.

Selvkørende.dk var naturligvis med og giver her vores indtryk af hvorledes såvel erhvervsliv som embedsmænd og politikere ser på udviklingen og mulighederne.

Vi vil over de næste dage udgive forskellige artikler med vores indtryk fra de mange indlæg på konferencen.

Christine Skovgaard Madsen, konferencier

Ifølge konferencier, Christine Skovgaard Madsen, er der på bare det år, der er gået, siden sidste konference, sket et skred i både retorikken og opfattelsen af selvkørende teknologi. “Sidste år var det lidt en masse hype og buzz-ord. I år er der konkrete bud og projekter i søen. Det er gået rigtig stærkt”, sagde hun indledningsvis.

Tidligere trafikminister, Magnus Heunicke (S)

MF og tidligere trafikminister, Magnus Heunicke (S), lagde for med noget så sjældent for en politiker som ikke bare at indrømme og undskylde for egen uvidenhed, men også at tage skeen i den anden hånd og komme med på toget.

Nogen husker måske Heunickes store overraskelse over at blive fragtet rundt af DR So Ein Ding’s Nikolaj Sonne, i en niveau-3 Mercedes tilbage i 2014. “Jeg anede helt enkelt ikke, at den teknologi eksisterede i køreklar udgave.

Tidligere trafikminister Magnus Heunicke (S) (Foto: selvkørende.dk)

Jeg er glad for, at være blevet klogere, omend jeg kunne have ønsket mig at det var sket i et lidt mindre offentligt forum”, sagde Heunicke med glimt i øjet i indledningen til sin præsentation. De første håndfaste politiske initiativer til fokus på selvkørende teknologi blev derfor glædeligvis søsat mens Heunicke stadig sad som trafikminister, men det skal retfærdigvis nævnes, at Vejdirektoratet faktisk har været i gang med analyser og prognoser i en længere årrække.

Heunicke lagde i sit indlæg især vægt på, at Danmark som ledende nation på teknologiområdet ikke må tabe momentum til f.eks. Singapore som stormer frem på udviklings- og forsøgsfronten.

Det var tydeligt, at Heunicke har læst på lektien og har smittet i hvert fald visse af sine kolleger på Borgen, hvilket vi her på Selvkørende.dk naturligvis kun kan bifalde.