Nyt Google patent ligner en Uber-killer

Hvis der er nogen der kan udfordre Uber, må det være Google.

Googles arbejde med at udvikle selvkørende biler, begyndte tilbage i 2009. Siden er der sker meget, hvor bl.a. Uber for alvor er kommet i på scenen med deres succesrige Uber App.

En af de rigtige smarte ting ved Uber app’en er, at den kan finde den nærmeste ledige bil på rekordtid. Det er netop hvad Googles nye patent kan, bare lidt smartere.

Patentet blev indsendt i dec. 2015, og et år senere, dec. 2016, blev patentet offentliggjort. Det skriver patentyogi.com, et site der udelukkende skriver om patenter.

Mens Uber benytter biler med en menneskelig chauffør, vil Google udelukkende benytte selvkørende biler. Det vil sige biler uden rat og pedaler.

En af udfordringerne for selvkørende biler er, at en kunde kan ønske at blive afhentet på en adresse, som bilen ikke kan komme frem til. Det kunne f.eks. skyldes et vejarbejde. En Google app – som patentet ligger op til – vil kunne anvise en brugbar adresse, som den selvkørende Google vogn kan komme frem til. Helt automatisk.

Hvor vil du samles op, siger du?

Selvom vi i dag er vant til at bruge en adresse som referencepunkt for en taxi-bestilling, er fremtiden mere en digital geografisk position, end et vejnavn og husnummer. Når man igennem app’en bestiller en vogn, er det den geografiske position på smartphonen der afgør, hvor vognen kommer frem til. Det betyder, at man i teorien kan bestille en vogn til nødsporet på en motorvej. Det er dog ikke lovligt at blive samlet op i nødsporet på en motorvej, og her træder Googles patent ind.

Da Google allerede har meget nøjagtige kort over vejnet og infrastruktur (tænk blot på Google Maps), kan deres patent hurtigt regne ud, at den selvkørende vogn ikke må stoppe på motorvejen, og vil i stedet tilbyde at samle passagererne op på et sted tæt ved, hvor opsamling er lovligt.

Der er som bekendt mange veje til Rom, så Uber ligger nok ikke søvnløs over Googles patent. Uber er nemlig også igang med at udvikle selvkørende biler, og mon ikke de har fået samme tanke undervejs i udviklingsarbejdet. Patentyogi.com har dog ikke set et tilsvarende Uber patent endnu, men selv ikke Uber må holde ind i nødsporet på en motorvej, så Uber skal finde en løsning på problem.

Du kan se hele patentet her.