Ny termisk kamera gør selvkørende biler bedre

Adasky infrarød kamera til selvkørende biler

Et ny termisk kamera til selvkørende biler ser bedre end et lidar eller HD kamera

Et infrarødt termisk kamera kan se temperaturforskelle over store afstande.  Den viden har man i mange år brugt i blandt andet redningshelikoptere, i de såkaldte FLIR (Forward Looking InfraRed) kameraer.

Med den viden har det nystartede israelske firma AdaSky fremstillet et lille termisk kamera til brug i selvkørende biler. I kombination med en software der benytter kunstig intelligens kan AdaSkys lille kamera et opdage dyr og mennesker hvor andre teknologier har problemer.

FLIR kan noget de andre ikke kan

FLIR har den fordel, at det uden problemer kan se igennem tåge og modlys, hvilket et almindeligt kamera – eller vores øjne – ikke kan. Sne- og regnvejr skulle i følge AdaSky heller ikke være noget problem.

Et FLIR kamera kommer ikke til at erstatte de øvrige sensorer selvkørende biler har, men det bidrager med ekstra data til computeren der styrer bilen. Det giver et bedre overblik og gør en selvkørende biler mere trafiksikker.

Såfremt kameraet er billigt og softwaren effektiv, vil der ikke være nogen bilfabrikanter der ville sige nej til mere sikkerhed på deres selvkørende biler, og der er netop hvad AdaSky lover. Billigt, lavt strømforbrug og ingen mekaniske dele.