Hondas selvkørende bil vil være din ven

En selvkørende konceptbil udviklet af Honda, ville ikke blot styre bilen selv, den vil også lære dig at kende, så den kan gør ting der gør dig glad.

Kampen om de selvkørende biler, er i bund og grund to kampe. Den ene er at finde ud af hvordan man laver en selvkørende bil, og den anden er at finde ud af hvad man laver, når man sidder i en selvkørende bil.

Honda mener at være kommet tættere på det sidste. I deres nye NeuV, er der sensorer og kameraer kabinen, som holder øje med om kabinens gæster har det godt.

Honda NeuV selvkørende bil

Honda NeuV selvkørende bil

Systemet kalder Honda for HANA (Honda Automated Network Assistant), og det blev præsenteret på sidste uges elektronikmesse CES 2017, i Las Vegas, USA.

HANA kan analysere data fra kabinen, og tilpasse både kørsel og kabine atmosfære, til chauffør og passagerer. Den vil f.eks. kunne vælge passende musik, hvis den opdager at du er stresset, eller køre forbi din yndlings kaffebar, hvis den har opdaget, at det har gjort dig glad tidligere.

Honda NeuV selvkørende bil

Honda NeuV selvkørende bil

Det er selvfølgelig ikke noget HANA bare finder på undervejs. I stedet benytter systemet data der er indsamlet over tid. For hver tur den kører, lærer den noget nyt om chauffør og passagererne.

Bag HANA finder vi Amazons talende kunstige intelligens, Alexa. Det betyder, at vognen skal være netforbundet hele tiden, og at hvad en vogn har lært, har samtlige vogne lært.

Honda NeuV selvkørende bil

Honda NeuV selvkørende bil

NeuV er en kompakt elektrisk bil, med plads til 2 + baggage, eller 2+2 (2 små bagsæder). Derudover har den et elektrisk longboard (et langt skateboard), der kan få dig frem til hovedindgangen, uden du skal gå, såfremt bilen ikke selv kan køre helt op til døren.

Honda oplyser, at vognen vil få en rækkevidde på op til 320 kilometer, og at den har to elmotorer, der tilsammen yder i alt 110 hk – 55 hk på hvert baghjul. Da vognen vejer meget mindre end traditionelle biler, vil de 110 hk føles som en heftig sports-motor.

Honda NeuV selvkørende bil

Bagenden af Hondas nye NeuV selvkørende bil