Honda og Google i nyt samarbejde om selvkørende biler

Honda og Waymo (et nyligt stiftet Google firma) er ifølge en rapport fra Bloomberg, i forhandlinger om at sætte Waymos selvkørende teknologi i Hondas biler.

Rapporten siger, at “begge selskaber understreger, at forhandlingerne handler om forskning, snarere end fuld produktion af køretøjer på dette punkt,” og “hvis alt går godt,” kan Hondas køretøjer modificeres med Waymos teknologi.

Handlen vil være endnu et godt skridt for Waymos nye partner-model, der har til formål at sælge teknologi til bilproducenter snarere end at forsøge at blive en bilproducent selv. Waymo har allerede indgået en aftale med Fiat Chrysler om at lave 100 selvkørende SUV’er baseret på Chrysler Pacifica Hybrid.

I dag har Honda et system de kalder “Honda Sensing”, der bl.a. byder på vognbane-assistent og adaptive cruise control (en fartpilot der selv kan ændre hastigheden afhængig af hastigheden på køretøjet foran). Honda har aggressivt bragt teknologi fra luksusbiler til alm. modeller som Accord og Civic. Honda har også tidligere fremvist selvkørende teknologi, men har ikke slået på trommer om det, som mange af de andre bilproducenter har.

Billedet viser en Honda Civic 2016 model, og er et tænkt eksempel på en Honda model der kan gøres selvkørende.