Byton: Ny selvkørende smart-bil med kæmpeskærm

Byton selvkørende smart-bil

Byton er en ny type selvkørende smart-bil med kæmpeskærm i instrumentbrættet

Det handler ikke om at forfine biler men om at forfine livet. Det er mottoet for den nye kinesiske bilproducent Byton. Og deres nye selvkørende smart-bil er bestemt med til at gøre livet i bilen forfinet.

Smart-car

Denne nye elektriske smart-car fra Byton har alt det man kunne ønske sig af en selvkørende bil, når man vil underholdes mens bilen kører af sig selv.

Vognen,  der både har rat og pedaler, har også muligheden for at overtage kørslen helt.

Imens kan du læne dig tilbage og nyde turen, og den 49 tommer store kæmpe skærm for at arbejde, se en film eller for at tjekke Facebook.

Du kan styre alt på skærmen ved at trykke på eller bruge bilens indbygget mus, men du kan også styre skærmen med håndbevægelser i luften.

Det kan selvfølgelig ske fra både forsæder og bagsæder, hvor bagsæderne har deres egne – lidt mindre – fladskærme monteret bagpå den forreste sæderække, som vi har set det fra andre bilproducenter.

Dit ansigt er nøglen

En Byton har ikke en egentlig bilnøgle. I stedet benytter denne smart-car dit ansigt til at genkende dig og låse dørene op.

Små kameraer i dørstolperne holde øje med om du nærmere dig vognen, og låser automatisk bilen op når du er tæt nok på.

Den elektrisk bagklap åbner automatisk hvis du gå tæt på bagenden af bilen. Den lukker og låser også selv, når du går væk fra bilen.

Sæde-, klima og underholdningsindstillinger kan tilpasses hver enkelt person i bilen og kan kobles til ansigtgenkendelsesoftwaren, så du har den perfekte siddestilling, når du sætter dig ind i vognen, uanset hvilket sæde du sætter dig i.

Ingen blindevinkler

I stedet for traditionelle spejle, har bilen kameraer der kan se alle vikler. Det er altså slut med blindevinkler hvor en cyklist kan forsvinde og blive overset.

Billedet vises på den store skærm, der hvor du normalt har et speedometer, så du altid har et overblik, uden at tage øjnene væk fra vejen i for lang tid ad gangen.

Det er også disse kameraer bilen benytter, når den kører af sig selv, udover de øvrige sensorer bilen har, som bl. a. er lidar og radar.

Hvad koster den og hvornår kommer den

Første version af denne bil kommer i 2019. Den vil i første omgang ikke være helt selvkørende, kun niveau 3. Planen er dog, at Bytons næste version bliver en niveau 4 vogn, lanceret i 2020.

Den første version kommer til at koste ca. 45.000 dollars, eller godt 290.000 kroner + moms og afgifter.

Der er endnu ingen oplysninger om hvornår vi kommer til at se en Byton køre rundt i Danmark.