Apple har nu 27 selvkørende testbiler

Apple selvkørende bil Project Titan

Apple er nu oppe på 27 selvkørende testbiler i USA

Selvom det er småt med oplysninger om Apples selvkørende bilprojekt ‘Project Titan’, så er der dog visse oplysninger virksomheder er tvunget til at oplyse. I Californien for eksempel, kræver delstaten, at man oplyser om hvor mange biler der kører rundt og tester i staten.

Offentlige dokumenter viser, at Apple nu er oppe på 27 biler i alt. De 24 vogne er tilføjet fra juli 2017 og frem til nu. Det skriver Bloomberg.

The Thing

Apple benytter Toyotas luksusmærke Lexus, som testevogn til deres selvkørende teknologi.  Helt nøjagtigt er der tale om en Lexus Rx450h SUV, der med sin hybrid-teknologi, tillader selskabet at test udstyret på et elektrisk køretøj.

Det giver for eksempel information om hvor meget strøm deres udstyr trækker på batteriet, sådan helt lavpraktisk, ude på vejene.

Apple der ellers er kendt for deres design og æstetik, har fremstillet hvad iagttagere kalder ‘The Thing’ til montering på taget af deres Lexus biler.

Det er en sensorpakke med kameraer, radar, lidar og diverse antenner, heriblandt flere GPS antenner. Følgende lille video af deres tag-sensorpakke blev optaget i efteråret 2017.

Ingen Apple bil på vej

Apples topchef Tim Cook udtalte sidste år, at selskabet ikke er i gang med at udvikle en egentlig bil, men derimod teknologi der kan monteres på biler produceret af kendte bilproducenter.

Det er ikke så længe siden, at et nyt patent blev offentliggjort, der peger på at selskabet går direkte efter at udvikle et niveau 5 system.

Selskabet er også meget interesseret i at udvikle det underholdningssystem vi forventes at benytte, når vognen kører af sig selv og vi har tid til andet end at holde øje med trafikken.

Det er ingen oplysninger om hvornår Apple forventer at være klar, men eksperter peger på 2021. Apple har dog overrasket eksperterne mange gange før.