Autodrive 2018 – konference om selvkørende biler

Audi A8 selvkørende bil autodrive 2018

Autodrive 2018 – årets konference med fokus på selvkørende biler

Sidste år blev den første danske konference om selvkørende biler, Autodrive 2017, afholdt i København af konferencevirksomheden Nohrcon. Det var en dundrende succes med et stort presseopbud og ca. 100 deltagere.

Autodrive 2018 – der i år afholdes hos Audi i Gladsaxe – løber af stablen torsdag d. 15. marts. Audi stiller med et par vogne, der – langt hen ad vejen – kan køre selv.

Stigende interesse

Sidste års konference faldt tilfældigvis sammen med Folketingets færdigbehandling af lovgivning på området, og bidrog til en masse positiv omtale. Det var forøvrigt en lovgivning der tillader test af selvkørende køretøjer på offentlige danske veje.

Den nyeste Audi A8 med intelligent køreassistent. (Foto: Audi)

Siden da, har flere og flere bilproducenter og teknologivirksomheder været ude og tale om deres udvikling af selvkørende biler, hvilket også har påvirket interessen for selvkørende biler ganske kraftigt, både fra professionelle og befolkningen som helhed.

Her hos os selv på selvkørende.dk, har vi oplevet en læser-tilvækst på over 1.000 procent det seneste år, og det må forventes at væksten fortsætter de næste mange år frem, for selvkørende transport er først lige begyndt at blive til en virkelighed, vi alle skal forholde os til.

Hovedtaler

Autodrive konferencerne henvender sig mest til professionelle, der vil vide mere om tekniske aspekter, jura og fremtidens trafik. Der er primært trafikplanlæggere, trafikselskaber, foreninger, leverandører, underleverandører, rådgivere, entreprenører og alle andre, som har professionel interesse i fremtidens selvkørende transportløsninger og investeringer i fremtidens trafik.

Alle der skal tale på dagen kommer med meget interessante indlæg. Vi har dog valgt at fokusere på 2 personer, da de kommer med konkret information og praktisk viden om selvkørende køretøjer.

Den ene er finske Harri Santamala, CEO Sensible 4, der har 15 års brancheerfaring og som lige nu har selvkørende minibusser i to byer i Finland, kørende rundt i et pilotprojekt der løber frem til sommeren 2018.

Og med danske øjne er Jakob Münte fra danske Autonomous Mobility, den mest interessante, idet han vil fortælle om de projekter de har gang i hos Autonomous Mobility – bl.a . den første danske ansøgning om test af selvkørende køretøjer.

Du kan se hele programmet og tilmelde dig her.