Fodgænger angriber selvkørende bil

GM selvkørende bil

En fodgænger har angrebet en selvkørende bil i storbyen San Fransisco

En selvkørende bil fra General Motors selskabet Cruise, kom under angreb i starten af januar, fra en helt tilfældig fodgænger i San Fransisco, imens vognen var ude på en testtur.

Kun den menneskelige værdighed kom noget til.

Helt umotiveret

Da den selvkørende vogn skulle dreje i lyskryds, og holdt stille for grønt mens den ventede på at fodgængerne skulle passere fodgængerfeltet, kastede en fodgænger sig pludselig ind i bagenden af vognen. En baglygte på vognen fik en mindre skade.

Der er ingen melding om hvad der skete med personen, og episoden blev ikke anmeldt til politiet. Grunden til at offentligheden overhovedet kender til episoden, skyldes de lokale regler for test af selvkørende biler i delstaten Californien, hvori storby San Fransisco ligger.

Reglerne kræver, at alle uheld og episoder med selvkørende biler, skal  indberettes til delstatens trafikministerium.

Der var to personer i vognen, der kørte på automatik og derfor officielt var en testtur.

Bilen der blev angrebet, var en elektrisk Chevrolet Colt EV.  Chevrolet er et af bilmærkerne under General Motors (GM).

Cruise kostede kassen

Selskabet Cruise har været i gang med at udvikle og teste selvkørende biler siden 2013, og blev opkøbt af GM for lidt over 1 milliard dollars, eller godt 7 mia. kroner tilbage i 2016.

Det er blot 2 uger siden, at GM kom med deres chok udmelding, at de fra 2019 vil masseproducerer selvkørende biler uden rat og pedaler.

Faktisk lige netop denne model, med selvkørende teknologi fra Cruise.