CES elektronikmesse fremviser selvkørende biler

Consumer Electronics Show, eller bare CES, er verdens største elektronikmesse, der i år afholdes mellem 5. og 9. januar 2017, i Las Vegas i USA.

Blandt de mange virksomheder på messen, er en række af bilproducenter der både viser de nyeste gadgets og de nyeste selvkørende biler frem.

Her giver vi et overblik.

Ford introducerer ny Fusion Hybrid

Ford vil introducere en ny generation af deres Ford Fusion Hybrid på CES 2017. Selskabet lover at fremvise et selvkørende køretøj, der har et diskret udseende. Radarer, kameraer, sensorer og LIDAR ville være fuldt integreret i køretøjet med nyt design, der giver mulighed for et slankt look uden udragende udstyr på bilen. Ford vil også afsløre en ny version af deres SYNC infotainment system.

Mercedes introducerer to nye konceptbiler

Mercedes-Benz har også planer om at afsløre to af deres nyeste biler på Consumer Electronics Show. Den ene vogn skulle være en elektrisk SUV, navngivet EQ. Mercedes hævder, at en EQ kan køre op til 560 kilometer på en enkelt opladning. De vil også afsløre en elektrisk varevogn, de kalder “Vision Van.” Det ville være en varevogn, der er i stand til at afhente og levere pakker selvstændigt. Vognen kan køre op til 305 kilometer på en enkelt opladning.

Endelig vil Faraday Future vise mere end teasers

Startup-virksomheden, Faraday Future, vil endelig afsløre deres nyeste, og muligvis første produktionskøretøj. Virksomheden har været ude med teaser efter teaser af deres vogn – som ingen nogensinde har set, med undtagelse af dens udviklere og ingeniører. I teaser videoerne siger Faraday Future, at deres bil kan slå selv en Ferrari, en Tesla og en Bentley Bentayga.

Kommer Hyundai med en konkurrent til Ford Fusion Hybrid?

Hyundai vil også deltage med et selvkørende køretøj, der muligvis vil være i direkte konkurrence med den næste generation af Ford Fusion Hybrid (se Ford herover). De vil afsløre en selvkørende version af deres vogn, der skulle have et diskret og elegant look. Prototypen af Hyundais autonome bil, viser ikke nogen fremspringende sensorer, kameraer, radarer og LIDAR.

Andre producenter som Toyota og Fiat Chrysler lover også at fremvise noget nyt på Consumer Electronics Show 2017.