Selvkørende bil ramt af motorcykel i USA

Cruise Automation selvkørende bil

En Cruise selvkørende test-bil er blevet ramt af en motorcykel

I storbyen San Francisco, USA, har en motorcyklist ramt en selvkørende test-bil i et mindre uheld ved lav hastighed. Motorcyklisten kunne efterfølgende selv rejse sig og trække motorcyklen ind til siden.

Hvem har skylden

Ifølge politiet i San Francisco havde motorcyklen skylden, da motorcyklisten kørte imellem biler på en tre-sporet vej i byen (billede er ikke fra uheldet).

Cruise bilen var i gang med at skifte vognbane, og det overså motorcyklen, som strejfede den selvkørende bil på højreside og væltede.

Motorcyklen kørte 27 km/t mens den selvkørende vogn kørte 24km/t. Motorcyklisten  kunne selv rejse sig og trække sin motorcykel ind til siden.

For sikkerhedens skyld blev motorcyklisten efterfølgende kørt til et hospital, som han umiddelbart efter kunne forlade med en øm skulder. Bilen, der havde en lovpligtig sikkerhedschauffør ombord, kunne selv køre hjem i garagen. Bilen fik en lang ridse på siden der nu skal udbedres.

[quads id=”1″]

En af mange test-biler

Cruise er General Motors (GM) afdeling for selvkørende biler der har flere selvkørende niveau 4 biler kørende rundt i San Francisco.

Byen anses for at være perfekt til at teste selvkørende biler, idet den har både tæt trafik og snørklende veje med mange bakker.

General Motors forventer at lancere selvkørende biler fra 2021.