Google åbner snart selvkørende taxi service i USA

Selvkørende taxa Waymo i sne.

Googles selskab for selvkørende biler klar til taxakørsel i USA

Med over 16 millioner test-kilometer i trafik og næsten 10 milliarder kilometer i simulator, er Googles selskab for selvkørende biler – Waymo – klar til at tilbyde en offentlig taxa-service for beboerne i storbyen Phoenix i Arizona, USA.

Early Rider program lukker og taxakørsel begynder

Efter knapt et år med 400 husstande i Waymos Early Rider program, er Waymo klar til at tage næste skidt og gøre Waymos taxakørsel tilgængelig for alle der bor i 160 kilometer radius til storbyen Phoenix i delstaten Arizona, i USA.

Google forventer at lancere deres nye service inden udgangen af dette år.

En Early Rider husstand med mor og børn på vej i skole og på job i forstaden Chandler til storbyen Arizon i USA.

Selvom der stadig er en sikkerhedschauffør ombord på de fleste turer i Early Rider programmet, er det meningen at der skal være færre med når Waymo giver alle adgang til at køre i deres selvkørende taxaer.

Som det tydeligt ses i videoen herunder, er en selvkørende bil en meget sikker bil og den laver ikke alle de klassiske fejl i trafikken, hvor menneskelige fejl står for ca. 95% af alle ulykker i dag.

Verdens sikreste bil?

Google påbegyndte udviklingen af selvkørende biler i 2009 og har været igennem en række forskellige biltyper, inden de i 2017 indgik en aftale med bilgiganten Fiat/Chrysler om videreudviklingen af Chryslers SUV ‘Pacifica Hybrid’, der er en stor salgssucces i USA.

Google stiftede underselskabet Waymo i 2016 og selskabet driver i dag al udvikling, produktion og vedligeholdelse af deres selvkørende biler.

Det er blot nogle dage siden Waymos selvkørende biler rundede de første 10 millioner miles (16 millioner kilometer) i trafik.