Apples selvkørende bil projekt skifter strategi: Afskedigelser og reboot på vej

Apple er i gang med at skifte hovedfokus i Project Titan, som Apples hemmelige selvkørende bil projekt hedder. Efter en ny chef trådte til for nogle måneder siden, har en ny plan formuleret sig, som betyder afskedigelser og fokus væk fra at lave bil, til at lave software og udstyr til andres selvkørende biler.

Mindst lige så interessant er det, at der samtidigt er vedholdende rygter om, at Project Titan er så langt fremme, at en selvkørende Apple bil. skulle køre rundt i et lukket test område et sted i USA, sandsynligvis i delstaten Texas. Disse rygter har faktisk stået på i et stykke tid og der skulle endda være flere biler i gang.

Måske er Apples hemmelig projekt så langt frem, at de er samme sted som Google, der lavere stadig større aftaler med bilproducenter, seneste med Fiat/Crystler. Måske har de fundet ud af, at de allerede er kommet for sent ud af blokken, og i stedet fokuserer benhårdt på at leverer udstyr og operativ system til andres biler. Skulle det sidste være tilfældet, så er det en meget forskellig strategi fra hvad Apple hidtil har gjort, hvor man har fokuset på et samlet produkt i form af hard- og software som et produkt f.eks. en iPhone. At kun leverer software og ikke “kassen” har ikke være Apples strategi indtil nu.

 

elon-musk-tesla

Elon Musk, Teslas CEO, hyperloop
iværksætter og gigafactory samler.
 

Med eller uden Apple, så venter et stort slagsmål om de selvkørende biler. Markedet er enormt og prognosen for hvornår den først niveau 5 biler kommer – tidligst 2020 har man sagt – er allerede blæst væk bl.a. Olli, den selvkørende bus. I andre sammenhænge har Teslas Elon Musk meldt ud, at Tesla i dec. kommer med noget der “blowns his mind” [2]. Der skulle angiveligt være tale om en kunstig intelligens i bilen. Om vi ser en niveau 5 Tesla i december, vil tiden vise.

Kilder
1 Apple’s Self-Driving Car Project Rebooted: Layoffs, Tests And Shift To Software : TECH : Tech Times
Elon Musk: New version of Tesla Autopilot mind-blowing | siliconbeat