Nyt regeringsgrundlag og minister uden et ord om selvkørende biler

Danmark har fået en ny transportminister. Afgående minister Hans Christian Schmidt (V) erstattes af Ole Birk Olesen (LA) i den nye VLAK-regering.

Vi har taget et kig på det nye regeringsgrundlag og den nye minister, og lad os begynde med regeringsgrundlaget, et sag på 86 sider. Vi kigger selvfølgelig kun på trafikdelen.

Den nye regering lover højere hastigheder på motor- og landeveje, nye motorvejsstrækninger og forundersøgelse af en havnetunnel i København. Ikke et ord om selvkørende biler.

Ole Birk Olesen (LA), har som nyslået minister skrevet følgende på sin facebook-side:
“Bilejere skal have flere og bedre veje for deres mange afgiftskroner, togruter skal konkurrenceudsættes på pris og kvalitet, taxalovgivningen skal liberaliseres og meget, meget mere. Der er nok at tage fat på som transportminister – og bolig- og bygningsminister – og jeg er enormt beæret over, at jeg har fået lov til at gøre det. Men allerede i aftes begyndte trafikken faktisk at flyde bedre”

Heller ikke et eneste ord om sikkerhed eller selvkørende biler. Den nye minister har aldrig udtalt sig om trafik, udover at han har købt en Tesla. På hans hjemmeside, står der intet om transport, infrastruktur eller trafiksikkerhed.

Tilbage står vi med en ny regering og minister, der tilsyneladende ikke forstår at fart dræber, at trængslen på motorveje mindskes med selvkørende transport og at taxaer snart hører fortiden til.

Den afgående minister, Hans Christian Schmidt (V), gjorde et godt forsøg på sætte sig ind i mulighederne med selvkørende transport, med besøg i USA og et lovforslag om test af selvkørende biler i Danmark, der forventes vedtaget i januar næste år.